Mosonmagyaróvár 2015

icon
Keby som mal jedným slovom vyjadriť svoj vnútorný pocit z ostatnej Moson Model Show, asi by som použil slovo tlačenica. Viem, nie je to príliš lichotivé vyjadrenie a organizátori tejto zabehnutej a známej súťažnej výstavy by sa asi tvárili čudne. Napriek tomu si skrátka nemôžem pomôcť. Modelov a najmä návštevníkov tam bolo počas dňa toľko, že bolo často nemožné dostať sa k modelom a niečo si v kľude pozrieť a odfotografovať. Fotiť som musel s bleskom, lebo v hale bolo málo svetla. Použiť statív v takýchto podmienkach bolo vopred prehraným bojom. Modely boli na stoloch na môj vkus tiež príliš husto. Často som mal problém pozrieť, či vyfotiť si ich zboku. Vzájomné rozmiestnenie modelov mi prekážalo vo výhľade.

TF-104G 1/48

Celková kvalita modelov bola tradične dobrá, bolo sa určite na čo pozerať – aj keď mi nedalo a pozrel som si pre porovnanie fotky z predošlých ročníkov tejto akcie. Tie staršie sa mi javili lepšie v kvalite modelov, táto skôr viedla v ich kvantite. Je to samozrejme len môj skromný dojem. A keď už frflem, ešte jeden malý mínus na záver: zlúčenie modelov lietadiel v mierke 1/48 a 1/32 do jednej kategórie tiež nepovažujem za najlepšie riešenie.

Aby ste si utvorili akú-takú predstavu o modeloch, “zavesil” som sem aktuálne fotky modelov lietadiel a diorám (s lietadlami), ktoré som stihol cvaknúť ráno a okolo obeda. V iných časoch som nemal energiu pretláčať sa davom 😀 . Príjemné pozeranie.

Autorské práva na  fotografie a text © 2015 Marcel Meres.

This entry was posted in Výstavy a súťaže. Bookmark the permalink.

Leave a Comment / Pridať komentár