Zameriavač Revi C/12 D, Tail Boom, 1:1

icon
Zameriavač Revi C/12 D

autor stavby Roman Čulen

Revi C/12 D, Tail Boom - Maurizio Di Terlizzi, mierka1:1

Ide o resinový model nemeckého reflexného zameriavača v mierke 1/1 talianskeho výrobcu Tail Boom – Maurizio Di Terlizzi. Stavba modelu prebiehala v podstate podľa návodu. Kvôli pevnosti, kompaktnosti i autentičnosti som niektoré skrutky, podložky a osky nahradil skutočnými kovovými – pokiaľ som správneho tvaru mal, pokiaľ som ich bol schopný vyrobiť a pokiaľ to konštrukcia modelu umožňovala. Rovnako zástrčku napájania zameriavača som použil originálnu.

Na fotografiách hore vidíte jednotlivé diely resinového modelu zameriavača Revi (kliknutím ich zväčšíte).

Keďže ide o model v mierke 1/1, tak aj farby musia mať hrúbku, štruktúru a vytvárať dojem „hmoty“. V takýchto prípadoch potom v podstate nepoužívam jemné modelárske farby (tie už len na dopatinovanie), ale bežné dupli-colorové spraye a akrylátové náterové hmoty (pohodlná jednoduchá práca, miešanie odtieňov farieb). Celky „vytvrdzujem“ matnými a lesklými dupli-color lakmi.

Na fotografiách hore vidíte dokončený, napatinovaný model.

Poznámka ku skrutkám: Na Modelfóre sa raz niekto vyjadril, že nevie, načo modely tohto výrobcu obsahujú resinové odliatky skrutiek, keď si kovové môžme kúpiť v obchode. Ja tu teraz odpoviem: skrutky napríklad so šošovkovou hlavou alebo s polguľovou hlavou sa už dávno nikde v Európe nevyrábajú. A tak pokiaľ človek nemá doma aké-také zásoby dobového materiálu, nezostáva mu z dôvodov autenticity nič iné, ako skrutku vyrobiť, alebo použiť resinovú atrapu.

Autorské práva na text a fotografie © 2013 Roman Čulen.

This entry was posted in Lietadlá, Postavené modely, Slovensky. Bookmark the permalink.

Leave a Comment / Pridať komentár