Republic P-47N Thunderbolt, Academy 1/48

icon
P-47 N

Stavba: Niki Bojkovský
Text a foto: Juraj Bojkovský (Nikiho otec)

P-47N Thunderbolt, Academy, 1/48

P-47N Thunderbolt, Academy, 1/48

Toto je nový  Thunderbolt v mierke 1/48 môjho syna Nikiho. Môj 13 ročný syn ho postvil takmer sám, len s minimálnou pomocou z mojej strany. Najväčšie ťažkosti mal s originálnymi dekálmi, ktoré sa veľmi trhali a rozpadávali, zle vymaskovanou a zastriekanou kabínkou a sivým základom, ktorý striekal pred vrchné metalické farby. Použil mnou odporúčaný sprej Duplicolor surfacer No 69 3847 Haftgrund. Nastriekal ho v  hrubšej vrstve a keďže je tento surfacer trochu agresívnejší, narušil povrch a vznikli na ňom nerovnosti a tenké vlasovité škriabance.

P-47N Thunderbolt, Academy, 1/48

Tie bolo potrebné pracne odbrúsiť a následne riadne vyleštiť, aby bol dosiahnutý perfektne hladký povrch pod kovový finiš. Všetka táto práca navyše bola kompletne na mne 😀 – lebo som to bol ja, kto poradil môjmu synovi, aby použil tento druh surfaceru, namiesto napríklad Mr. Surfacer od Gunze.

P-47N Thunderbolt, Academy, 1/48

Po tejto skúsenosti viem, že hrubší nástrek týmto sprejom, môže spôsobovať pri stavebniciach z istých plastov (overené 😀 u Academy) veľké problémy, pretože som mal rovnaký problém s aplikáciou Duplicoloru na Academy polystyrén pri stavbe F4U-4 Corsair. Preto by som rád varoval všetkých v mojom dosahu, aby zvážili použitie tohoto surfaceru a ušetrili si tak veľa práce s naprávaním škôd, ktoré môže spôsobiť.

Niki postavil tento model čiste z krabičky. Kliknutím zväčšíte obrázky v galérii:

Ďalšie postavené modely môžete nájsť v kategórii Postavené modely.

Autorské práva na model © 2013 Niki Bojkovský
Autorské práva na fotografie a texty © 2013 Juraj Bojkovský.

This entry was posted in Lietadlá, Postavené modely, Slovensky. Bookmark the permalink.

Leave a Comment / Pridať komentár